Organique Hungary

Organique Hungary

Arcmasszázs - akár saját kezűleg otthon is!

2018. október 14. - Organique Hungary

A masszázs jóformán egyidős az emberiséggel – már az ókori Kína idejéből is vannak olyan írásos dokumentumok, amelyek említik a masszázst, mint gyógyító hatású tevékenységet. Egy ókori arab feljegyzésben pedig már a masszázs fogalmát is olvashatjuk, mi szerint a masszázs célja, hogy eloszlassa az izmokban lévő megrekedt anyagokat.

A kozmetikai masszázs intézménye később, csak a 20. Század első évtizedeiben alakul ki a szépségápolás szempontjából fejlett országokban, például Franciaországban, vagy Németországban. Ekkor már külön masszázst dolgoztak ki az arc, a nyak és a dekoltázs masszírozására.

324300_golden_anti_aging_da_1024x1024_2x_1.jpg

Az arcmasszázs a relaxáló hatása mellett rendkívül hasznos is, hiszen rendszeres alkalmazásával késleltethetjük a bőr öregedését. Szánjunk a masszázsra  minden reggel 2-3 percet, és bőrünk sokszorosan meghálálja majd! Lássuk, milyen jótékony hatással van arcbőrünkre ez a pár perc erőfeszítés:

  • A masszírozó mozdulatokkal élénkítjük arcbőrünk keringését, ezzel pedig felgyorsulnak a sejtek anyagcsere folyamatai. Ez annyit tesz, hogy gyorsabb lesz a salakanyagok elszállításának folyamata, és sejtjeink több oxigénhez jutnak.
  • A masszázs következtében fokozódik arcunk izomtónusa, a telt arcizmainkkal pedig késleltethetjük az arcbőr megereszkedését.
  • Ráncaink mélyülését is megelőzhetjük a masszírozással, hiszen a masszázsmozdulatok a gyakori tévhittel ellentétben nem gyűrik, hanem éppen simítják az apróbb ráncokat.
  • Arckrémünk hatóanyagainak felszívódásában is segíthet egy arcmasszázs, hiszen a kezelt bőrfelületbe könnyebben tudnak beépülni a tápláló anyagok.

Az arcmasszázs technikáját egy kis gyakorlás után könnyen elsajátíthatjuk. Fontos, hogy mozdulataink mindig bentről kifelé,  orrunktól az arcunk szélei felé , illetve lentről felfelé, tehát állunk felől a homlokunk irányába tartsanak.  Szemkörnyékünk masszírozásánál figyeljünk arra, hogy gyűrűsujjunkkal dolgozzunk, hiszen ez az ujj képes a legfinomabb erőkifejtésre.

Ahhoz, hogy a masszázs során ne húzzuk a bőrünket, szükségünk lehet egy olyan anyagra ami engedi, hogy kezünk könnyen csússzon a bőrünkön. Bátran vessük be ilyenkor kedvenc arckrémünket, hiszen a krém és a masszázs együttes használatával még rugalmasabb lesz bőrünk.

Remek választás lehet az Eternal Gold Öregedésgátló Nappali Krém, amely gondosan megválogatott hatóanyagaival és esszenciális olajaival láthatóan lassítja a bőr öregedését, és hatékonyan véd a környezeti ártalmakkal szemben.

A bejegyzés trackback címe:

https://organique-hungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4814297229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása