Organique Hungary

Organique Hungary

A csodálatos szőlő 5 leghasznosabb tulajdonsága

2018. október 12. - Organique Hungary

Ízletes, egészséges és még fiatalít is. Mi kell még? Íme, itt van 5 ok, amiért idén ősszel is érdemes szőlős fogyasztanunk, de nem csak gyümölcs formában – bőrápoló hatását élvezzük ki a kozmetikumokban is!

  1. Antioxidánsok

 A szőlőben található antioxidánsok hatékony segítséget nyújtanak a káros UV sugarak elleni védekezésben. Mivel az UV sugarak elsődleges szerepet játszanak a ráncok kialakulásában, érdemes kihasználnunk a szőlőben rejlő antioxidánsokat a fiatal bőr megőrzéséért.

  1. Sebhelyek elhalványítása

A szőlő segítségünkre lehet akkor is, ha a pattanások után hátramaradt sebhelyeket szeretnénk eltüntetni. A szőlőből és sóból készített masszát tegyük a hegeinkre, majd 15 perc után mossuk le az egyveleget. A sebhelyek láthatóan halványodnak majd!

306309_grape_hand_cream_s_1024x1024_2x_1.jpg

  1. Szabadgyökök

A testünkben megtalálható szabad gyökök károsak bőrünk szerkezetére nézve, mégpedig amiatt, hogy testünk ép sejtjeiből igyekeznek maguknak „párt találni”, ezzel rongálják a szervezetünk sejtjeit. Mivel a szabad gyökök legnagyobb ellenszerei az antioxidánsok, a szőlő rendkívül magas antioxidáns tartalmával kiváló fegyver a szabad gyökök ellen, így lassítva a szervezet öregedési folyamatait.

  1. Bőrfiatalítás

A szőlőben található gyümölcssavak jótékony hatással vannak arcbőrünk szerkezetére is.  Mivel a savak enyhe hámlasztást végeznek a bőrben, az elhalt hámsejtek leválásával megtisztítják és megfiatalítják a bőrfelszínt, ahol ezután új bőrsejtek képződhetnek. A szőlőmag pedig E-vitamint tartalmaz, ami fontos szerepet játszik a sejtvédelemben, és az új sejtek képződésében. Javallott tehát a szőlő magjait is fogyasztanunk, vagy olaj formájában beépítenünk az arcápolási rutinunkba.

  1. Rákellenes

Több kutatás is bebizonyította, hogy a szőlő rákellenes tulajdonságokkal is bír, antocianin és proantociainid alkotóelemei meggátolják a rákos sejtek terjedését. A benne található rezveratol összetevő pedig erős gyulladáscsökkentő, így különösen hatásos lehet a rákos megbetegedések, főként a mellrák kezelésében vagy megelőzésében.

Fogyasszuk tehát ezt a sokoldalú gyümölcsöt gyakran, és építsük bele a szőlőmagolajat, vagy  a szőlőkivonatot tartalmazó kozmetikumokat bőrápolási rutinunkba. Ilyen termék például az Organique Intenzív öregedésgátló testszéruma szőlőkivonattal, ami a benne található szőlőmagolajjal és E vitaminnal regenerálja és szépíti a bőrt.

A bejegyzés trackback címe:

https://organique-hungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4014297029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása