Organique Hungary

Organique Hungary

Hogyan szépíti bőrünket a sütőtök?

2018. október 20. - Organique Hungary

A sütőtök az ősz egyik igaz csodaszere. Az október már egyértelműen sütőtökszezon, így nem okozhat problémát beszerezni ezt a gyümölcsöt.

Elsősorban belülről táplálhatjuk vele szervezetünket. A sütőtöknek rendkívül magas a tápértéke, karotin és C-vitamin tartalma messze felülmúlja a többi tökfajtát, , ami a ráncok elleni harcban különösen hasznos. Gazdag folsavban, E és B vitaminokban is, valamint magas foszfor és vastartalma miatt az ásványi anyagok bő forrása is. A fertőzések leküzdésében is kiváló partner, hiszen összetevőinek köszönhetően antibiotikus hatással bír. Hívjuk segítségül az őszi megfázások időszakában ezt az immunerősítő vitaminbombát.

316105_hydrating_therapy_ni_360x_1.jpg

A sütőtököt fogyasztva annak öregedésgátló hatásai is érvényesülnek. Rengeteg olyan antioxidánssal rendelkezik, amelyek képesek megkötni a káros anyagokat. Összetevői védik, táplálják, frissítik és hidratálják a bőrt, sőt eltávolítják a pórusokat eltömítő szennyeződéseket is. A sütőtök továbbá amellett, hogy belülről feltölti a bőrünket, és serkenti a kollagéntermelést, hatékonyan előzi meg, hogy a szabadgyökök kárt tegyenek bőrszerkezetünkben.

Ez a gyümölcs a száraz, fénytelen hajunkkal is csodát tehet. Különösen hasznos az igénybevett haj esetében – ha tehát sokszor használod a hajvasalót vagy a göndörítőt, próbáld ki ezt a házi hajpakolást! A hidratáló sütőtökös hajpakoláshoz elég egy csésze sütőtök püré, néhány evőkanál növényi olaj ( ez lehet akár kókusz, vagy olívaolaj is) és egy kis víz. Az így kapott masszát tegyük a nedves hajunkra, és hagyjuk legalább húsz percig hatni, majd mossuk le.

A sütőtök külsőleg, kozmetikumok formájában is rendkívül hatásos bőrszépítő. A sütőtök kivonatos Organique Hidratáló Arcmaszk és Éjszakai Krém gondosan kiválasztott növényi összetevőivel komplex bőrápolást biztosít. A benne lévő tápláló olajok erősítik a lipid gátat, és megakadályozzák az epidermiszből való vízvesztést. Ez a többfunkciós termék nem csak éjszakai krémként, de arcmaszkként is működik. A maszk felvitele után relaxáljunk 15-20 percig, miközben arcbőrünk a krém jótékony hatásait élvezi. Használat után bőrünk hidratált és ragyogóan sima lesz.

316107_hydrating_therapy_ey_360x_1.jpg

Ha szemkörnyékünk ápolásáról van szó, akkor nagy hasznát vehetjük az Organique termékcsalád Feszesítő és Hidratáló Szemkörnyékápoló krémjének, ami szintén sütőtök kivonatot tartalmaz. Ez a krém javítja a bőr feszességét, természetes védelmet nyújt a káros külső tényezők ellen, és lassítja az arcbőr öregedési folyamatait. Masszírozzuk egy borsónyi mennyiséget naponta kétszer a szemkörnyékünk bőrébe, és búcsút inthetünk a szarkalábaknak!

A bejegyzés trackback címe:

https://organique-hungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5114311987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása